Agorafobi - Professionel psykologbehandling af agorafobi ved Mette Westh
16306
page-template-default,page,page-id-16306,page-child,parent-pageid-16211,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Hvad er agorafobi?

Agorafobi er angst for at færdes alene, på steder hvor det potentielt kan være svært at komme væk igen eller få hjælp. Det kan fx. være i tætbefolkede områder som forretninger, små lukkede rum som busser, tog og fly, eller store åbne områder som åbne pladser.

 

Ofte kan agorafobi optræde sammen med panikangst, eller frygt for at få panikanfald. Agorafobi kan også optræde sammen med social fobi, og en frygt for at fremstå pinlig overfor andre, fx. under et panikanfald.

 

Symptomer på agorafobi

Typiske fysiske symptomer i de angstprovokerende situationer, kan være hjertebanken, vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og andre fysiske symptomer på panikangst.

 

Typiske kognitive symptomer kan være frygt for at miste kontrollen, for at fremstå pinlig overfor andre eller andre typiske symptomer på social angst.

 

Den største konsekvens ved agorafobi, er en øget tendens til at isolere sig i eget hjem, med konsekvenser for både ens sociale, daglige og arbejdsmæssige liv. Som for de øvrige angsttyper, er de mest effektive behandlingsformer til agorafobi, hhv. kognitiv og metakognitiv terapi.

Behandling af angst ved Mette Westh psykolog i Aarhus

Sådan behandler jeg agorafobi

Den kognitive og den metakognitive metode er de mest dokumenterede effektive metoder til at behandle angst. Metoderne giver dig overblik over, og styr på de tanker, følelser og handlinger der vedligeholder din angst. De giver dig forståelse for hvordan angsten fungerer, og giver dig værktøjer til at tage styringen, og komme tilbage til en hverdag der fungerer for dig.

 

Den eksistentielle metode er god til at arbejde et lag dybere og forstå de bagvedliggende og udløsende faktorer, der er for din angst eller dine tanker om døden. Den kan give dig en dybere forståelse for hvem du er, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du gerne vil leve dit liv.

 

Ved at kombinere de to typer af metoder, forstærkes effekten af terapien, så du står endnu stærkere, både i forhold til at håndtere din nuværende situation, og til at klare udfordrende situationer fremover.