Særlig sensitiv - Psykolog Mette Westh
15569
page-template-default,page,page-id-15569,page-child,parent-pageid-15443,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Særlig sensitiv

Mærker du dine følelser meget tydeligt? Påvirkes du nemt af indtryk fra omverdenen og andre mennesker? Føler du dig ofte overvældet og har brug for at trække dig? Måske er du særlig sensitiv.

 

Nogle mennesker har et særligt sensitivt nervesystem, der gør, at de ting de hører, ser eller fornemmer, opleves stærkere. Når man er særlig sensitiv, bliver man derfor nemt overvældet, og man kan have ekstra behov for at mærke efter, have alene-tid og passe på sig selv.

 

Jeg kan hjælpe dig med at udvide din forståelse af din sensitivitet, hvordan den både udfordrer dig og bidrager positivt til dit liv.

 

Ved at blive bedre til at mærke hvornår, og hvordan den påvirker dig, samt ved hjælp af konkrete værktøjer, kan du blive bedre til at håndtere den, blive mindre overstimuleret af indtryk, bruge sensitiviteten positivt og opleve mere balance.

 

Når man er særlig sensitiv, kan terapi i forhold til andre emner, der fylder i dit liv, være mere effektiv, når forståelsen af den særlige sensitivitet inddrages.

 

Det kan være emner, der ikke er direkte relateret til din sensitivitet, såsom angst, ensomhed, lavt selvværd, sorg eller dine relationer med venner, kæreste eller familie. Som særlig sensitiv, kan det have større effekt for dig, at arbejde med disse problematikker ud fra en forståelse af, hvordan de opleves som særlig sensitiv, og hvordan du kan håndtere og løse det, i balance med din sensitivitet.

Selvværd terapi hos Mette Westh psykolog i Aarhus

Sådan arbejder jeg med særlig sensitivitet

Gennem terapi kan du tilegne dig metoder til at arbejde med nervesystemet, så du hurtigere kan aflæse dets reaktioner, berolige det og lære metoder til at håndtere situationer, hvor dit nervesystem nemt bliver overvældet.

Du kan få overblik over dine tanke-, følelses- og adfærdsmønstre, få øget forståelse af, hvordan de påvirker dig og din sensitivitet, og lære metoder til at tilpasse disse, så du oplever en større grad af balance.

Jeg kan hjælpe dig med at bearbejde dine følelser og tanker, så du opnår en større forståelse for dine følelser og indre oplevelser. Du vil få metoder, der vil styrke dine evner til selv at gøre dette mentale arbejde fremadrettet.

 

Det vil blive tydeligere for dig, hvornår og hvordan du kan bruge din sensitivitet positivt.

 

Du vil også opnå en større afklaring omkring dine behov og værdier, så du nemmere kan leve i overensstemmelse med både din særlige sensitivitet og omverdenens krav.

Nogle af de metoder, der er gavnlige i denne proces, er fx humanistisk terapi, eksistentiel terapi, ACT, kognitiv terapi og mindfulness.