Stress - Psykolog Mette Westh
15565
page-template-default,page,page-id-15565,page-child,parent-pageid-15443,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Stress og udbrændthed

 

Er du udbrændt og stresset? Eller føler du, at du er på vej til at blive det? Måske oplever du irritabilitet, træthed, hukommelsesbesvær og nedtrykthed? Det er bare nogle af symptomerne på stress.

 

Stress påvirker ens evne til at være til stede og præstere både i arbejds- og privatlivet, forringer ens livsglæde og kan have helbredsmæssige konsekvenser.

 

Derfor er det vigtigt at få taget hånd om stressen og få lært nye strategier, så du kan komme tilbage på sporet – til en hverdag der giver dig energi i stedet for at frarøve dig den.

Mette Westh psykolog i Aarhus

Sådan behandler jeg stress og udbrændthed

Den kognitive metode er den mest dokumenterede effektive metode til at behandle stress. Metoden giver dig overblik over og styr på de tanker, følelser og handlinger, der vedligeholder din stress.

 

Den giver dig forståelse for, hvordan stressen fungerer, og giver dig værktøjer til at tage styringen og komme tilbage til en hverdag, der fungerer for dig.

 

Den eksistentielle metode er god til at arbejde et lag dybere og forstå de bagvedliggende og udløsende faktorer for din stress. Den kan give dig en dybere forståelse for, hvem du er, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du gerne vil leve dit liv.

 

Ved at kombinere de to metoder, forstærkes effekten af terapien, så du står endnu stærkere – både i forhold til at håndtere din nuværende situation og til at klare udfordrende situationer fremover.

 

I tillæg hertil kan inddrages andre metoder, så som mindfulness og visualisering, samt ACT, hvis det passer til din situation og øger effekten af terapien for dig.