q
Kronisk sygdom - Psykolog Mette Westh
15563
page-template-default,page,page-id-15563,page-child,parent-pageid-15443,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Kronisk sygdom

Kronisk sygdom

Lever du med kronisk sygdom? Påvirker det din dagligdag, din oplevelse af hvem du er, og hvad du kan? Måske har du lige fået stillet en diagnose, og er bekymret for hvordan den vil påvirke dit liv fremover. Måske har du levet med en sygdom eller et handikap i mange år, og har brug for at arbejde med hvad det betyder for dit liv. Eller måske er du pårørende til en person der lever med sygdom, og mærker hvordan det påvirker jer begge, jeres relation, og din følelse af hvordan dit liv er.

 

Jeg kan hjælpe dig med at bearbejde de følelser der kan være knyttet til at leve med sygdom eller et handikap, fx. frustration, frygt og angst, sorg eller ensomhed. Eller med at håndtere andre områder berørt at din situation, fx. dine relationer, dit arbejds- eller studieliv, din fysiske eller mentale kunnen, begrænsninger og muligheder. Jeg kan også give dig konkrete værktøjer til at lette det at leve med sygdom eller et handikap i hverdagen, fx. ift. at håndtere smerter eller andre mén.

Sådan arbejder jeg med kronisk sygdom

Terapien vil tage udgangspunkt i din situation og dine behov. Den vil være et rum for at bearbejde, undersøge og blive klogere på det der er, og på andre muligheder. Jeg kan hjælpe dig med at bearbejde de følelser der er knyttet til din situation, og med at blive klogere på livet som det er for dig nu og som du ønsker at det skal være fremadrettet. Vi kan arbejde med hvilke mål du har, og hvordan du kommer derhen, med hvordan dine relationer er eller du ønsker at de skal være. Terapien kan også omhandle mere konkret sygdomshåndtering, smertehåndtering, og håndtering af dit sygdomsforløb nu og fremover.

I det omfang at det er relevant for dit forløb, vil jeg trække på min erfaring fra Kræftens Bekæmpelse, med behandling af kræftramte og pårørende, min erfaring fra arbejde med personer med lammelser, kroniske smerter, samt med personer med hjerneskader og demens.

kronisk sygdom