Helbredsangst - Psykolog Mette Westh Professionel psykologbehandling af dødsangst
16302
page-template-default,page,page-id-16302,page-child,parent-pageid-16211,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Helbredsangst

 

Helbredsangst er angsten for at man selv eller ens nærmeste bliver alvorligt syge eller dør. Ofte vil fysiske undersøgelser ved lægen kun give kortvarig lindring, inden bekymringerne vender tilbage, og ofte eskalerer over tid.

 

Typiske fysiske symptomer kan være mavesmerter, trykken for brystet eller andre fysiske symptomer.

 

Typiske kognitive symptomer kan være vedvarende bekymringer om man selv eller andre er syge, bekymringer om forskellige typer af sygdomme eller smittefare, og problemer med at fokusere på andre ting, socialt samvær eller med at falde til ro.

 

Angsten kan både i sig selv give fysiske symptomer, og samtidig forstyrrer den ens vurderingsevne ift. fysiske symptomer. Det er derfor rigtig vigtigt at få behandlet helbredsangsten, så den ikke sætter ufarlige fysiske symptomer i gang igen og igen, eller overtager al kontrol over ens tanker og følelser.

 

Samtidig hjælper behandling til, at man nemmere kan skelne de reelle fysiske symptomer, der skal undersøges, og kan reagere på dem.

 

Som for de øvrige angsttyper, er de mest effektive behandlingsformer til helbredsangst, hhv. kognitiv og metakognitiv terapi, eventuelt kombineret med eksistentiel terapi. Her kan du læse mere om, hvordan jeg behandler angst ved hjælp af disse behandlingsmetoder.

Behandling af angst ved Mette Westh psykolog i Aarhus

Sådan behandler jeg helbredsangst

Den kognitive og den metakognitive metode er de mest dokumenterede effektive metoder til at behandle angst. Metoderne giver dig overblik over, og styr på de tanker, følelser og handlinger der vedligeholder din angst. De giver dig forståelse for hvordan angsten fungerer, og giver dig værktøjer til at tage styringen, og komme tilbage til en hverdag der fungerer for dig.

 

Den eksistentielle metode er god til at arbejde et lag dybere og forstå de bagvedliggende og udløsende faktorer, der er for din angst eller dine tanker om døden. Den kan give dig en dybere forståelse for hvem du er, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du gerne vil leve dit liv.

 

Ved at kombinere de to typer af metoder, forstærkes effekten af terapien, så du står endnu stærkere, både i forhold til at håndtere din nuværende situation, og til at klare udfordrende situationer fremover.