PTSD - Psykolog Mette Westh Professionel psykologbehandling af dødsangst
16312
page-template-default,page,page-id-16312,page-child,parent-pageid-16211,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

PTSD

 

PTSD (Post Traumatisk Stress Reaktion) er angst der opstår som en forsinket reaktion på en traumatisk oplevelse. Ofte vil oplevelsen have været meget voldsom, og man kan fx. have følt sig truet på livet, at ens krop var udsat eller at mennesker man holder af var truet på livet.

 

Typiske symptomer på PTSD vil være livagtige flash backs eller drømme om hændelsen, man trækker sig fra andre mennesker, og man kan blive lidt følelsesmæssigt “flad”, dvs. at man ikke rigtigt reagerer følelsesmæssigt på det man oplever eller dem man er sammen med.

 

Ofte vil man også have fysiske symptomer, som øget alarmberedskab, irritabilitet og søvnproblemer.

Behandling af angst ved Mette Westh psykolog i Aarhus

Sådan behandler jeg dødsangst

Den kognitive og den metakognitive metode er de mest dokumenterede effektive metoder til at behandle angst. Metoderne giver dig overblik over, og styr på de tanker, følelser og handlinger der vedligeholder din angst. De giver dig forståelse for hvordan angsten fungerer, og giver dig værktøjer til at tage styringen, og komme tilbage til en hverdag der fungerer for dig.

 

Den eksistentielle metode er god til at arbejde et lag dybere og forstå de bagvedliggende og udløsende faktorer, der er for din angst eller dine tanker om døden.

 

Den kan give dig en dybere forståelse for hvem du er, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du gerne vil leve dit liv.

 

Ved at kombinere de to typer af metoder, forstærkes effekten af terapien, så du står endnu stærkere, både i forhold til at håndtere din nuværende situation, og til at klare udfordrende situationer fremover.