Ung eller studerende - Psykolog Mette Westh
16844
page-template-default,page,page-id-16844,page-child,parent-pageid-15443,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

Ung eller studerende

 

Er du ung og/eller studerende? Bøvler du med udfordringer omkring:


Selvværd – Føler du at du ikke er god nok, eller lige så meget værd som andre? Spekulerer du meget over hvad andre tænker om dig, hvad du skal sige eller hvordan du skal opføre dig, når du er sammen med andre? Har du en “indre kritisk stemme” der kritiserer hvad du gør eller siger? Føler du at alle andre er bedre, klogere, sødere eller smartere end dig?

 

Præstationsangst – Føler du dig utilstrækkelig og presset af forventninger fra dig selv eller andre? Er du bange for ikke at gøre det godt nok? Bruger du lang tid på at forberede dig, uden at synes at det er godt nok? Eller holder du dig tilbage, fordi du føler at du alligevel ikke kan gøre det godt nok? Bliver du overvældet af nervøsitet når du skal løse en opgave, holde oplæg eller til eksamen? Er du bange for at gå efter de ting du gerne vil opnå?


Usikkerhed ift. din fremtid og hvad du vil fremover – Er du i tvivl om hvad du gerne vil i din fremtid? Måske har du svært ved at se dig selv på et bestemt studie, i et bestemt job eller andet, eller måske føler du dig presset til at gå i en bestemt retning men er i tvivl om det er det rigtige for dig?


Tristhed og ensomhed – Føler du dig trist eller ensom? Kan du blive helt overvældet af grå og triste tanker? Føler du, at du er alene om at have det sådan som du har det? Har du svært ved at motivere dig til noget?


Venner eller kæreste
– Oplever du tvivl, bekymringer eller uro omkring dit forhold til dine venner, veninder eller kæreste? Er du i tvivl om hvad du tænker og føler i forhold til dem? Har du svært ved at sætte grænser, tage initiativ eller andre ting der “forstyrrer” i dit forhold til dem? Har du svært ved at få venner eller en kæreste, eller ved at vedligeholde venne- eller kæresteforhold?


Familiekonflikter – Oplever du mange konflikter med din familie? Eller en særlig konflikt der bliver ved med at dukke op? Har I svært ved at tale sammen uden at blive uvenner eller overskride hinandens grænser? Ville du ønske at din relation til en eller flere i familien var anderledes?


Selvskade eller spiseforstyrrelse – Har du selvskadende adfærd, eller tanker om at gøre det, når det hele bliver for svært? Bruger du mad, træning eller andet til at dulme følelserne eller til at føle dig god nok? Måske skærer du i dig selv, slår mod noget, sulter dig, overspiser, overtræner eller andet, der hjælper på det svære, men som også er blevet en dum vane der ikke gør noget bedre på sigt.


Mobning eller grænseoverskridende oplevelser – Har du været, eller bliver du, udsat for mobning eller anden grænseoverskridende adfærd? Har du brug for at tale med en fortrolig om din oplevelse? Vil du gerne have hjælp til at bearbejde oplevelsen, og arbejde med hvordan du kan styrke dig selv, sætte grænser og håndtere andre lignende situationer?


Angst og stress – Oplever du angst eller stress? Står det i vejen for at du kan gøre det du gerne vil, både i din hverdag og på lang sigt? Stjæler det dit overskud fra andre dele af dit liv, og forhindrer dig i at deltage i fx. studie eller sociale aftaler sådan som du gerne ville?


Tab og sorg – Har du mistet en pårørende eller bekendt? Eller har du en pårørende eller bekendt der er alvorligt syg? Har du brug for at bearbejde situationen og dine følelser, og finde ud af hvordan du kan håndtere det?


Fysisk sygdom eller handikap – Lever du med fysisk sygdom eller et handikap? Eller er du pårørende til en der er fysisk syg eller har et handikap? Påvirker det din dagligdag, din oplevelse af hvem du er og hvad du kan?


Hjernerystelse – Har du hjernerystelse og påvirker det hvad du kan, dit humør og din følelse af hvem du er? Er du frustreret over symptomerne og hvordan de begrænser dig?

Mette Westh psykolog i Aarhus

Det er emner, der fylder for mange unge, men det kan også være noget andet der fylder hos dig. Nogle gange er det nok at tale med veninder, venner eller familie om det. Andre gange fylder problemerne på en måde, så du kan have brug for at løse det med en, der ikke er en del af dit liv, og som har en viden og nogle redskaber der kan hjælpe dig videre.

 

Hvis du vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig eller booke en samtale, kan du skrive direkte til mig via kontaktsiden, sende mig en mail eller ringe for en uforpligtende snak.

 

Er du forælder, pårørende eller ven til en ung person, som gerne vil tale med en psykolog? Både du eller personen selv er velkommen til at skrive til mig via kontaktsiden eller mail, eller ringe til mig og høre nærmere om hvordan jeg kan hjælpe. I er også velkomne til at kontakte mig sammen, eller til at booke en familiesamtale.

Det kan du få ud af terapisamtaler

Jeg har hjulpet mange unge i forskellige aldre, med forskellige problemstillinger. Jeg ved hvor vigtigt det er at tage udgangspunkt i din problematik sådan som du oplever den.

 

Derfor arbejder vi med din problematik på den måde der er rigtig for dig, vi undersøger din historie og erfaring, og arbejder frem mod dine mål.

 

Jeg lytter til din oplevelse, uden forudindtagede meninger om hvordan du har det, eller hvad der er den rigtige løsning for dig, og hjælper dig med at afklare dine følelser, tanker og ønsker.

På den måde bruger vi min psykologfaglige viden, til at sikre at du får du hjælp til det du har brug for, til at komme videre her og nu, og til at kunne leve dit liv som du gerne vil det fremadrettet.

Jeg har tavshedspligt, så samtalerne med mig er fortrolige, og det vi taler om bliver mellem os. Hvis du ønsker at inddrage dine forældre, søskende, kæreste eller ven/veninde, er det også muligt.