Separationsangst - Psykolog Mette Westh
16314
page-template-default,page,page-id-16314,page-child,parent-pageid-15570,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

Separationsangst

Separationsangst er angst for adskillelse fra de personer, man føler sig tryg ved. Det er en normal del af barndommen, men for nogle varer separationsangsten ved i den sene barndom og ungdomsårene.

 

Typiske mentale symptomer på separationsangst, er bekymringstanker ift. om der kan ske noget med fx. ens forældre, eller en selv, mens man er adskilt. Typiske fysiske symptomer er almindelige angstsymptomer som fysisk uro, ondt i maven, hjertebanken og søvnbesvær.

 

Ofte vil personer med separationsangst have et stærkt ønske om at komme den til livs, men når situationen opstår, bliver angsten for stærk om man forsøger at undgå adskillelsen.

 

Separationsangst vil ofte have konsekvenser for ens deltagelse i fx. sociale begivenheder, skolemæssige eller arbejdsaktiviteter og lignende. Derfor oplever nogle med separationsangst også at udvikle depressive symptomer. Behandling af separationsangst er derfor vigtig, så angsten ikke fortsat får lov at styre. Her kan du læse mere om, hvordan jeg behandler angst.

Behandling af angst ved Mette Westh psykolog i Aarhus

Det kan du få ud af terapisamtaler

Jeg har hjulpet mange unge i forskellige aldre, med forskellige problemstillinger.

 

Jeg ved hvor vigtigt det er at tage udgangspunkt i din problematik sådan som du oplever den.

 

Derfor arbejder vi med din problematik på den måde der er rigtig for dig, vi undersøger din historie og erfaring, og arbejder frem mod dine mål. Jeg lytter til din oplevelse, uden forudindtagede meninger om hvordan du har det, eller hvad der er den rigtige løsning for dig, og hjælper dig med at afklare dine følelser, tanker og ønsker.

 

På den måde bruger vi min psykologfaglige viden, til at sikre at du får du hjælp til det du har brug for, til at komme videre her og nu, og til at kunne leve dit liv som du gerne vil det fremadrettet.

 

Jeg har tavshedspligt, så samtalerne med mig er fortrolige, og det vi taler om bliver mellem os. Hvis du ønsker at inddrage dine forældre, søskende, kæreste eller ven/veninde, er det også muligt.